19 d’octubre del 2015

TURÓ D'EN GRAS (286 m.) per la carretera del Cementiri de Collceroa





CIM:Turó d'en Gras (286,0 m.) des del Carretera Cementiri Collserola
COMARCA: Barcelonès i Vallès Occidental
DESNIVELL: 47 m.
HORARI: 53 min. (28 min. + 25 min.)
DIFICULTAT: fàcil
CARTOGRAFIA: Collserola. 1:20.000 (Ed. Alpina)

El Turó d'en Gras és una muntanya de 286 metres que es troba entre els municipis de Barcelona la comarca del Barcelonès i Cerdanyola del Vallés a la comarca del Vallès Occidental.
El vèrtex geodèsic està marcat amb dos punts un en la parta més elevada (emboscada) i un altre al pla sota el cim amb una plataforma de formigó amb vistes.
Aquest cim formava part d'un terreny particular de la finca que te al seus peus.
Excursió molt curta que ens permet aprofitar la sortida per fer altres cims de la zona o fer el recorregut d'una o altre banda de la carretera de les Aigües.

ACCÈS PER CARRETERA
Coll de la Ventosa per la carretera d'Horta (BV1415) seguint per la carretera del Cementiri de Collserola fins trobar a la dreta un aparcament de terra. La ruta surt uns metres mes avall per un corriol a la esquerra on ja també un pal indicador .

ACCÉS EN TRANSPORT PÚBLIC
Per accedir al Coll de la Ventosa cal fer-ho amb el Bus 102 que circula tot l'any i que surt del carre Tajo davant de la sortida del metro L5 (blava). Veure horaris ja que tot i començar molt d'hora la darrera sortida es a les 17h.

RECORREGUT
0h 0 min.:Coll de la Ventosa (245,2 m.) Des de el Coll de la ventosa seguir carretera a vall per la dreta de la marxa passant per un gran aparcament de terra uns metres mes avall a l'esquerra surten dos pistes amb un pal indicador.
0h 10 min.: Pal indicador agafar la pista de l'esquerra i immediatament altre amb més pendent i mal estat que surt a la dreta.
L'itinerari fins el cim segueix primer per la pista i mes tard per un corriol a la dreta sempre seguint al costat d'uns postes de ciment que ens durant fins el cim.
0h 18 min.: Corriol a l'esquerra per seguir al costat dels postes de ciment.
0h 28 min.: Cim
Descens pel mateix itinerari de l'ascensió.

EQUIPAMENT
Motxilla, gorra o barret. Llevat a l’estiu, cal dur roba protectora del vent. L'excursió es pot fer amb calçat tou. També recomanem dur una màquina de retratar i uns prismàtics. Cal dur aigua.
POCA ACONSELLABLE PER A FER L’ASCENSIO
Aquesta ruta es pot fer a peu tot l’any,

PUNTS D’INTERÈS
DIRECTORI DE SERVEIS:

PLANELL SITUACIÓ CIM



Barcelona, 18 d'octubre 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada